Radionomy Board
It is currently Fri Dec 06, 2019 11:47 am

All times are UTC
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Nov 29, 2019 11:19 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 29, 2013 7:45 pm
Posts: 414
Location: Ghent-Belgium
Radio 1: http://belgian-oldies-radio.playtheradio.com/

http://listen.radionomy.com/belgian-oldies-radio.m3u
O.S: Windows 8
Het einde van Radionomy, zal voor 'bijna' alle webradio's het einde betekenen

Bij navraag bij Sabam, werd bevestigd, dat uitzenden in België met een buitenlandse licentie niet is toegestaan...en dat er in België hoe dan ook SABAM en SIMIM zal moeten betaald worden vanaf 01 januari 2020...m.a.w alle radio's die ondertussen hun toevlucht hebben genomen naar buitenlandse streamingdiensten zoals Torontocast, StreemLion, LautFM enz....zijn eraan voor de moeite....tenzij ze enkel te ontvangen zijn in het land waarvoor de rechten gelden...(Geo Blocking).....

Ook tal van webradio's die momenteel niet onder de Radionomy vlag uitzenden, zijn "wellicht" illegaal bezig..... Het zal afwachten zijn hoe Sabam/Simim na nieuwjaar gaan reageren, .....reken maar dat er na nieuwjaar "jacht" zal gemaakt worden op iedere radio die er zich aan waagt "illegaal" verder uit te zenden.(te vergelijken met de opkomst van de vrije radio's in de jaren 80)

Hier de brief van SABAM:

Van: Online <online@sabam.be>
Date: vr 29 nov. 2019 om 15:25
Subject: RE: Online || Muziek ||

Beste mijnheer............

Eerst en vooral wil ik benadrukken dat de licentie die Torontocast heeft met Socan enkel betrekking heeft op de uitvoeringen op Canadees grondgebied en dat dit het muziekgebruik buiten Canada niet dekt. Bovendien blijven jullie een webradio met een 'residentie' in België en een overwegend Belgisch doelpubliek wat maakt dat jullie een licentie moeten afsluiten in België. Torontocast zorgt louter voor de technische ondersteuning bij het streamen.

Voor een non-stop webradio (7 op 7 en 24u op 24) zonder reclame-inkomsten kom je terecht in het tarief voor kleinschalige projecten en komt het voor een jaar op 861,40 euro (+BTW). Belangrijke bijkomende voorwaarde is dat de streamingcapaciteit beperkt blijft tot maximum 25 simultane streams.

Het volstaat om me het aanvraagformulier in bijlage ingevuld en ondertekend terug te sturen. Ik voeg eveneens ons volledige tarief radio en webradio toe.

Graag verwijs ik ook nog naar artikel 147 van het decreet voor radio-omroep en televisie:
"Particuliere radio-omroeporganisaties die hun omroepprogramma's uitsluitend via een kabel-, ethernetwerk of via het internet doorgeven, worden andere radio-omroeporganisaties genoemd en brengen de Vlaamse Regulator voor de Media daarvan op de hoogte"

Bovendien moet je ook contact opnemen met SIMIM, SIMIM zorgt voor het beheer van naburige rechten waar producenten aanspraak op kunnen maken. Je kan dus best ook daar even informeren wat er moet gebeuren om volledig in orde te zijn vooraleer definitief met het project van start te gaan.

Vriendelijke groeten,
Wouter

_________________
Mvg
Eddy

BELGIAN OLDIES RADIO

http://www.belgianoldiesradio.com

http://www.belgianoldiesradio.com


Top
 Profile Send private message  
 
PostPosted: Sat Nov 30, 2019 6:24 am 
Offline

Joined: Thu Jan 08, 2015 6:59 pm
Posts: 480
Location: Belgium
Radio 1: http://radio-only-music0.webnode.be/
http://listen.radionomy.com/rmusic
O.S: Windows 10
Bye bye internetradioke maken vanaf 1 jan. Dat wordt iets anders doen maar gaat van kwaat naar erger. Tis mooi geweest zo.


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group